OVER ANOUK
bynouchka07012028.jpg

Hi, ik ben Anouk, net 40 geworden, mama van Mats en plusmama van Jesper, vrouw van Bob en dog mum van Billie. Samen wonen wij in Mechelen, waar ik geboren en getogen ben en na enkele omzwervingen tot in het verre China weer terug kwam wonen.

Ik coach mensen zoals jij: multipassionatesMultipassionates hebben meer dan één passie, houden van variatie en afwisseling, zijn leergierig en krijgen instant energie als ze iets nieuws kunnen leren of doen. Ze zijn vaak ook goed in verbanden leggen en zo het grotere geheel te zien.

 

De keerzijde van de medaille is dat multipassionates al wel eens last hebben van het shiny object syndrome: ze zijn snel afgeleid wanneer er een nieuwe mogelijkheid op hun pad komt, waardoor ze minder aandacht gaan besteden aan wat echt belangrijk is. Consistentie en focus zijn niet altijd de sterkste kant van multi’s. Evenmin als kiezen, want “Kiezen is verliezen hé, mannekes!”.

Enter: me! Ik ben zelf -wat dacht je- ook een multigepassioneerde medemens en ik heb de voorbije vier jaar meer dan honderd multipassionates gecoacht naar een loopbaan die ze voor zichzelf hebben gekneed, helemaal in lijn met hun veelzijdigheid. Ik coach jou rond zelfinzicht, mindset, perfectionisme loslaten, durven groots dromen, een multi-aanbod hebben en toch focus behouden en time management op maat van een multipassionate (shiny object syndrome, weet je nog ;-).

"Ik zal jou nooit zeggen dat je maar één passie mag kiezen en dat je alleen daar voor mag gaan. Ik ga je wel leren hoe je focus kan behouden."

Net als jij investeer ik graag in mezelf en mijn onderneming. Ik volgde de voorbije jaren verschillende opleidingen en business coachings. Die kennis en ervaring deel ik graag met jou. Ik volgde opleidingen tot perfectionismecoach, loopbaancoach, talent- en ontwikkelingsgericht coachen en NLP. Ik volg regelmatig workshops en masterclasses over ondernemen, social media, branding, webdesign,… en ik heb het voorbije jaar allleen meer dan 50 boeken gelezen die mij on top of my game houden als coach. #booknerdalert

"Meer dan 50 boeken lezen, zot! Hoe doe je dat?", hoor ik je al denken. Wel, ik heb geen werkweken van 60u, zelfs niet van 40u. Ik ben ondernemer geworden nadat ik zes jaar geleden op een mentaal en fysiek dieptepunt zat omwille van chronische pijn. Mijn lichaam wilde op een gegeven moment niet meer mee op het tempo dat ik aanhield. Ik heb mezelf toen heruitgevonden, zodat ik nog kon werken, maar dan wel op een trager tempo en op het ritme van mijn lichaam.

 

Wat heeft dat met die boeken te maken? Aangezien mijn energie kostbaar is en ik de beste versie van mezelf wil zijn als ik jou coach, bewaak ik heel goed mijn grenzen. Wanneer ik al platte rustend mijn batterijen aan het opladen ben, probeer ik niet alleen door Instagram te scrollen (gebeurt ook hoor…), maar ook die tijd te gebruiken om mijn brein en mijn kennis up-to-date te houden. Zodus, vandaar de tijd om 50 boeken te lezen.

bynouchka07012007.jpg

Wauw, je hebt al tot hier gelezen. Super. Dankjewel :) 

Ik beloon je met nog enkele persoonlijke weetjes.

  • ik heb een masterdiploma sinologie (Chinese studies) en woonde als student twee jaar in China

  • ik heb de wereld rondgereisd als projectcoördinator van Europese onderwijsprojecten. Ik had een groot project in Zuid-Afrika, waar ik alles bij elkaar geteld 4 maanden verbleef en werd verliefd op het land en zijn inwoners.

  • het eerste wat ik doe als ik proper gewassen en aangekleed beneden kom, is de Nespresso laten lopen en mezelf een heerlijke latte maken

  • ik vind humor en jezelf al eens kunnen relativeren heel belangrijk, ook in coaching

  • ik ben ‘a recovering perfectionist, and an aspiring good enoughist’, zoals Brené Brown het zo mooi zegt

  • het bos, het strand, de bergen, kortom, de natuur = mijn happy place

  • mijn favoriete auteur is de Japanse schrijver Haruki Murakami

  • ik heb een groot chirohart: lid geweest, hoofdleidster geweest en een tweede carrière in de chiro gehad als volwassen begeleider

  • voetbal? Boeien... en laat dat nu net één van de passies van mijn zoon, man en papa zijn. Gezellig hoor aan tafel ;)

Nog vragen? Shoot!

Ik kijk er naar uit om jou ook beter te leren kennen!

Warme groetjes, Anouk

20200811_202149.jpg