IMG_6456 kopie.jpg
WELKOM
Glow your own way.png

GLOW is een online cursus voor jou als creatieve denker, doener of coach die je stap voor stap leert je perfectionisme los te laten, zodat je je niet meer klein houdt, maar vol zelfvertrouwen helemaal jezelf kan zijn.  Als mens en als ondernemer.

Een kwartier door Instagram scrollen en het lijkt wel alsof het bij anderen allemaal vanzelf gaat. Flitsende foto's, 10K omzet per maand, volle agenda's, energie à volonté, alle rollen thuis en op het werk vlotjes combineren en als het kan ook nog even een bruisend sociaal leven. Smile!

Gevolg: je begint jezelf te vergelijken en je zelfvertrouwen zakt als een pudding in elkaar, de stem van je saboteur haalt je naar beneden, dat nieuwe aanbod zet je toch maar niet in de wereld, je zegt toch maar ja op die vraag van die ene klant, ook al heb je er eigenlijk de tijd en de energie niet voor. Kortom, je blijft jezelf klein houden, terwijl je zoveel talent hebt dat mag gezien worden!

Weet je wat, je bent niet alleen. Helemaal niet zelfs. De voorbije 4 jaar begeleidde ik meer dan 100 coachees die zichzelf voorbijliepen, moeilijk grenzen konden stellen, met een groot hart voor hun medemens en met een lat zo hoog dat je ze met het blote oog niet meer kon zien. 

In GLOW bundel ik al mijn kennis en expertise als perfectionismecoach, en mijn eigen ervaringen met de worsteling met perfectionisme en hoe je er stap voor stap afstand van kan nemen. Vandaag voel ik me zoveel vrijer dan enkele jaren geleden en heb ik een groot vertrouwen in mezelf en wat ik kan betekenen voor anderen.

 

En dat wens ik jou ook toe, want jij bent het waard om gezien te worden 🧡

Tell me more

Is dit herkenbaar?

 • je bent niet snel tevreden over wat je doet en het werk dat je levert

 • je hebt geweldige ideeën, je hebt een straf aanbod (in je hoofd) dat andere mensen echt kan helpen, maar je hebt het gevoel dat je wat ter plaatse blijft trappelen in vergelijking met andere -in jouw ogen- meer succesvolle ondernemers

 • je hebt een luide en kritische innerlijke saboteur die je tegenhoudt om verder te groeien als ondernemer

 • zichtbaar zijn, je aanbod in de kijker zetten, hogere tarieven vragen, OMG, dat is kei eng. Wat gaan 'de mensen' wel zeggen?

 • je vindt het moeilijk om jezelf op de eerste plaats te zetten, grenzen te stellen en nee te zeggen zonder schuldgevoel. Je wil liefst van al iedereen tevreden houden.

 • je hebt 101 ideeën, maar je weet niet wat kiezen. Wat als je de foute keuze maakt?

 • het is vaak onrustig en druk in je hoofd

 • uitstelgedrag is jouw way to go en je hebt tijdsdruk nodig om iets af te werken, maar tot het zover is zit je wel met een schuldgevoel, omdat je i.p.v. je aan je echt belangrijke taken te zetten, je tijd vult met minder belangrijke dingen, scrollen door social media en je favoriete reeks op Netflix uit te kijken

 • je voelt je soms alleen in het ondernemerschap en mist een liefdevolle sjot onder uw gat van iemand anders en bevestiging dat je goed bezig bent

 

Glow your own way (1)_edited.png

Perfectionisme is een aangeleerd gedragspatroon en een beschermingsmechanisme dat vaak al tijdens de kindertijd ontstaat. Iedereen neemt als kind verwachtingen en patronen over vanuit de omgeving. Dat is heel normaal. 

En goed nieuws: wat je aanleert, kan je ook terug afleren.

IMG_6173.jpg
Ook jij kan leren hoe je op een andere, gezondere manier met dat belemmerend perfectionsmepatroon omgaat

GLOW reikt je de tools aan om je zelfvertrouwen te boosten, je belemmerende gedachten en patronen te herkennen en de stem van je innerlijke saboteur minder macht te geven. Zelfvertrouwen brengt rust in je hoofd en vrijheid. Je weet 'ik ben ok zoals ik ben', 'ik ben het waard'.

Wanneer jij vertrouwen hebt in jezelf, je kennis en je sterktes, dan durf jij je plek innemen. Dan durf je zichtbaar te zijn en voluit te gaan voor je droomklanten i.p.v. voor Jan en alleman. Je durft correcte prijzen vragen, je tijd en planning afstemmen op je eigen noden en energie i.p.v. die van je klanten en je laat je niet tegenhouden door wat een ander wel zou kunnen denken. Je bent in staat om bevestiging en waardering van jezelf te krijgen i.p.v. die te zoeken bij anderen.

Klinkt zalig! Ik wil dat ook.
MAAR HOE DAN?

GLOW is een online cursus die je op je eigen tempo kan volgen in een DIY-formule:

HET DIY-TRAJECT

De DIY-cursus bestaat uit 7 modules met video's, audio's en werkbladen in pdf die je zelf kan afprinten. Om ervoor te zorgen dat je niet overweldigd door een berg aan informatie en oefeningen, krijg je om de week à twee weken toegang tot een nieuwe module. De timing hangt af van de intensiteit van het thema en de bijhorende opdrachten. Als je alle modules doorloopt tijdens de weken waarin je toegang krijgt, dan kan je de cursus afronden voor het einde van het jaar, zodat je helemaal klaar bent om 2022 vol zelfvertrouwen in te gaan. Heb je een druk najaar, komt er eens iets tussen, wil je gewoon liever meer tijd? Dan kan je het op je eigen tempo doen. Je hebt 6 maanden toegang tot het platform.

WAT LEER JE NU CONCREET IN DE CURSUS?

MODULE 1

Herken je patronen

In de eerste module breng je je perfectionismepatroon in kaart, omdat het belangrijk is dat je je patronen en overtuigingen leert kennen. Je staat ook stil bij de invloed die perfectionisme vandaag heeft op jou, je zaak en je welzijn.

 

Als je weet wat het mechanisme achter je perfectionismepatroon is, kan je ook effectief stappen gaan zetten om je gedrag te veranderen.

Bewustwording en zelfinzicht zijn noodzakelijke stappen in de richting van verandering.

MODULE 2

Tem de stem van je saboteur

De stem van de saboteur ligt aan de basis van faalangst en piekergedrag. Dit kan dan weer leiden tot weinig zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld, beslissingsangst, uitstelgedrag, impostor syndrome,... 

In deze module leer je hoe je op een gezonde manier kan omgaan met de stem van je saboteur, zodat je je niet langer laten leiden door negatieve selftalk. 

Deze module is de sleutel tot alle volgende modules. Als jij weet hoe je de stem van je innerlijke criticus minder macht kan geven, ga je automatisch minder piekeren, sneller actie ondernemen, minder vergelijken, ,...

MODULE 3

Van angst om te falen

naar goesting om te stralen

In deze module ga je werken aan je zelfvertrouwen en je zelfbeeld. Je krijgt enkele oefeningen rond je sterktes en talenten, en je leert hoe je kan bouwen op succeservaringen om je zelfvertrouwen te boosten in spannende situaties.

Dit zal je helpen om op een positieve manier naar jezelf te kijken. Je wordt bevestigd in je sterktes, capaciteiten en realisaties.

Een stevig verankerd zelfvertrouwen geeft je vleugels en goesting om ook de dingen te doen buiten je comfortzone liggen. Je positieve zelfbeeld zal ook afstralen op je zaak en droomklanten aantrekken die geprikkeld worden door je enthousiasme en zelfzekerheid.

MODULE 4

Jezelf op de eerste plaats zetten

In deze module leer je mild zijn voor jezelf, hoe je je grenzen kenbaar maakt, hoe je nee zegt zonder schuldgevoel en hoe je komaf maakt met pleasegedrag, kortom, hoe je jezelf op de eerste plaats kan zetten.

 

Dit zal je helpen om o.a.

 • een werktempo en planning te bepalen die in lijn liggen met je eigen noden en behoeften

 • nee te zeggen tegen opdrachten en klanten waar je geen tijd en energie voor hebt

 • ja te zeggen tegen jezelf

 • tijd te maken voor ontspanning en zelfzorg zonder schuldgevoel

MODULE 5

Kiezen is winnen

In deze module toon ik je a.d.h.v. een waarden- en een droomoefening hoe je keuzes maakt en beslissingen neemt zonder vast te lopen in piekeren en uitstelgedrag.

De waardenoefening leert je bewuste keuzes te maken op basis van je eigen waarden i.p.v. op basis van de waarden en verwachtingen van iemand anders.

 

Ik begeleid je in deze module ook door een droomoefening. Zo weet jij duidelijk waar je naartoe wil en hoef je niet meer in het wilde weg beslissingen te nemen over je zaak.

Aan het einde van deze module hoef je dus niet meer bang te zijn om een foute keuze te maken, want je kan elk dilemma dat op je pad komt toetsen aan je waarden en je doelen.

MODULE 6

Van uitstellen naar doen

Uitstelgedrag kan je zo hard tegenhouden om stappen te zetten. Het zorgt voor onrust en stress, soms ook een schuldgevoel en weinig zelfvertrouwen, want de onafgewerkte taken blijven maar ronddwalen in je hoofd.

In deze module leer je hoe je

 • de ideale omstandigheden creëert om uitstelgedrag te vermijden

 • concrete actie onderneemt

 • productiever en slimmer kan werken

 • prioriteiten van bijzaken onderscheidt

Blijf niet langer hangen in uitstelgedrag en neem zelf het roer in handen om concrete stappen te zetten om je ondernemersdromen en doelstellingen waar te maken.

MODULE 7

Let it go, let it go

Krampachtig zelf alle touwtjes in handen willen houden, altijd en overal dat grote verantwoordelijkheidsgevoel hebben, blijven gaan als een banaan, het zorgt voor enorm veel onrust in je hoofd en in je lijf.

In deze module leer ik je verschillende manieren om innerlijke rust en ontspanning te vinden en je piekergedachten on hold te zetten. 

BONUS

LIVE WEBINAR

IN DRIE STAPPEN NAAR EEN ZELFZORGROUTINE OP JOUW MAAT

Experte en coach Stephanie Wauters van Plan S geeft een gastwebinar over zelfzorg

Stephanie Plan S.JPG

Foto @ Leen Vandezande en @ Spot workshops

 
SHOW ME THE NUMBERS
Hoeveel kost dat nu?
HET DIY-TRAJECT OP EIGEN TEMPO
GLOW value stack (2).png
Jouw investering
aan 1e editietarief: 

179 €

Incl. BTW

 
HET GROEPSTRAJECT = DE CURSUS + GROEPSCOACHINGS
Jouw investering
aan 1e editietarief:
GLOW value stack (1).png

829 €

Incl. BTW

IMG_6512.jpg
Glow your own way (3).png

Ik ben loopbaan- en ondernemerscoach voor multipassionates: creatieve denkers, doeners en coaches zoals jij met veel interesses en passies, die liefst alles zouden doen en niet graag kiezen en die houden van variatie en afwisseling op tijd en stond.

 

Eén van de thema's waar ik vaak rond werk is perfectionisme. Waarom? Omdat ik me zelf tot enkele jaren geleden heel klein hield als coach en ondernemer door een stevig verankerd perfectionismepatroon en omdat mijn hart breekt wanneer ik zoveel ondernemers (in spe) rond mij zie die zoveel talenten en prachtige dromen hebben, maar ze niet in de wereld durven te zetten, omdat ze worden tegengehouden door de angst om te falen. Of door wat de meningen van anderen zouden kunnen zijn. 

Ik ben niet alleen ervaringsdeskundige, maar ik heb ook tal van coachopleidingen gevolgd waaronder een opleiding tot perfectionismecoach bij Marcel Hendrickx (auteur van Zeg me dat ik oké ben), ik lees alle boeken die ik maar kan vinden over alles wat met perfectionisme te maken, bekijk Tedtalks, beluister podcasts en ik laat me inspireren door de transformaties van mijn coachees.

Ik beschouw het als mijn missie (of beter, één van mijn missies, multipassionate, weet je wel ;) om zoveel mogelijk ondernemers (in spe) te inspireren en te ondersteunen in hun proces naar meer zelfvertrouwen en minder druk van perfectionisme, zodat ze net als ik vrijer in het leven staan, meer durven en niet meer leven naar verwachtingen die niet de hunne zijn. 

Ik wens het jou ook met heel mijn hart toe 🧡

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER SAMENWERKEN MET MIJ
20211018_181901.jpg
20211018_181840.jpg
20211018_181755.jpg
20211017_164510.jpg
20211017_164747.jpg
20211017_164438.jpg
20211017_164652.jpg
Nog eens samengevat
Het DIY-traject
 • op je eigen tempo

 • 6 maanden toegang vanaf 1 november

 • 7 modules

  1. Herken je patronen​

  2. Tem de stem van je saboteur

  3. Van angst om te falen naar goesting om te stralen

  4. Jezelf op de eerste plaats zetten

  5. Kiezen is winnen

  6. Van uitstellen naar doen

  7. Rust in je hoofd

 • een combinatie video's, audio's en werkbladen met oefeningen en opdrachten​ via een online leerplatform

 • BONUS: webinar (live) 'In drie stappen naar een zelfzorgroutine' met coach Stephanie Wauters van Plan S

Het groepstraject: de mastermind
 • alles uit het DIY-traject

 • lid van de mastermindgroep (max. 8 personen - nog 6 plaatsen)

 • 5 groepscoachings van 2u via Zoom in de periode november-januari (12/11, 26/11, 10/12, 20/12 & 14/1)

 • ruimte om je eigen intenties en doelen in te brengen, zodat de mastermindgroep je kan ondersteunen om concrete stappen te zetten die je laten groeien als mens en als ondernemer

 • 24/7 toegang tot een besloten groepschat met je collega-masterminders en mezelf waarin je terecht kan met je vragen over de cursus, maar ook een warm klankbord vindt en de liefdevolle sjot onder uw gat om je intenties en doelen te realiseren.

 • BONUS: het boek 'Zeg me dat ik oké ben' van Marcel Hendrickx

Twijfel je of het groepstraject iets voor jou is? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

Dit is geen verplichting. Je kan je ook zonder kennismakingsgesprek aanmelden.

EEN ANTWOORD OP JE VRAGEN
Ik ben nog geen zelfstandige (in bijberoep). Is dit dan wel nuttig voor mij?

Dat hangt er van af. Als je plannen hebt om zelfstandige (in bijberoep) te worden, maar faalangst en angst voor het onbekende houdt je tegen, dan is GLOW een mooi startpunt dat jou kan helpen om de stap eindelijk te zetten.

Heb je absoluut geen plannen om ooit als zelfstandige aan de slag te gaan, dan kan je de DIY volgen, maar is het groepstraject niet voor jou. 

Twijfel je? Stuur me een mail: info@flowfix.be

Ik heb nu geen tijd/energie om elke week intens met het traject bezig te zijn. Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt vanaf 1 november 6 maanden toegang tot het online leerplatform met de video's, audio's en werkbladen met oefeningen en opdrachten.

Als je kiest voor het groepstraject heb je ook groepscoachings in november, december en januari. Je hebt dan ook toegang tot een besloten groep waarin je terecht kan met je vragen en je kan rekenen op steun en accountability van de groep tot eind januari.

Waarom krijg ik niet langer toegang tot de cursus?

Omdat ik weet -o.a. uit eigen ervaring ;)- dat de toegang beperken in tijd helpt om ook effectief iets met de cursus te doen. Ik zou het jammer vinden dat je investeert in een cursus die daarna virtueel ligt te verstoffen tot je er ooit eens tijd voor hebt.

Wat is de doorlooptijd van de DIY-cursus?

Je krijgt toegang tot het leerplatform op 1 november. Als je dat wil kan je het DIY-traject afronden voor het einde van het jaar. Er komt om de week à twee weken een nieuwe module online (dit hangt af van de intensiteit van de module). Doe je het liever op je eigen tempo? Geen probleem. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus.

Wat is de doorlooptijd van het groepstraject?

De eerste groepscoaching met de mastermindgroep staat gepland tijdens de tweede week van november en de laatste midden januari. We zien elkaar doorgaans op vrijdagen van 11u tot 13u, m.u.v. de week voor de Kerstvakantie. Dan is de groepscoaching op maandag, omdat het die vrijdag 24 december is en ik die dag niet nog drukker wil maken voor jou (en mij ;) dan die allicht al zal zijn. Ook de groepschat zal toegankelijk zijn tot en met januari (en kan je daarna vrijblijvend verderzetten met je mastermind-collega's)

Als je eens niet live aanwezig kan zijn, dan kan je achteraf altijd de opname bekijken.

Is er ook individuele begeleiding?

In GLOW is geen individuele begeleiding, maar je kan wel een apart coachingstraject opstarten dat simultaan verloopt als je graag 1-op-1 coaching wenst. In een individueel coachingstraject werk ik met de OCP-methode (= ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme) om vanuit het onderbewustzijn aan de slag te gaan met je perfectionismepatroon. Als je daar vragen over hebt, mag je me mailen: info@flowfix.be

Ik twijfel of ik de investering wel op dit moment wil/kan doen. Komt er nog een volgende ronde?

Ik begrijp dat je twee keer nadenkt vooraleer je een investering doet. Ik doe dit zelf ook :)

Er komt een volgende ronde, maar ik weet nog niet wanneer. Allicht pas in het voorjaar van 2022. De tarieven die ik nu hanteer zullen sowieso verhogen. Aangezien dit de eerste editie is, liggen de huidige tarieven lager dan de reële waarde van de trajecten.

Je kan indien je dat wenst betalen in termijnen voor het groepstraject. Dit kan echter nog niet via de checkoutpagina wegens een technische goedkeuring die nog hangende is. Hier wordt aan gewerkt. Stuur me intussen alvast een mail op info@flowfix.be zodat je zeker bent van je plek in afwachting van de betaling.

Weet ook dat dit een investering in jezelf is, een investering die jij waard bent. Want jij bent het waard om je helemaal ok te kunnen voelen met jezelf zoals je bent en om te kunnen groeien als ondernemer.

Ga ik wel resultaat halen uit deze cursus? Ben ik na de cursus echt bevrijd van perfectionisme?

Jouw inzet en commitment bepaalt voor een groot deel het resultaat. Ik reik je mijn kennis, expertise en tools aan, maar je moet het natuurlijk zelf doen. 

Als je de oefeningen doorloopt en je past ze toe, dan ga je na de cursus in staat zijn om je patronen en gedrag snel te herkennen en er op een andere, gezondere manier mee omgaan dan je nu doet. Je gaat je vrijer voelen, je gaat minder druk op je schouders voelen, je gaat minder gewicht aan de stem van je saboteur geven zodat je wel stappen zet en actie onderneemt, je gaat beter nee kunnen zeggen en je grenzen bepalen, enz... 

Als je kiest voor het groepstraject krijg je bovendien regelmatig een liefdevolle sjot onder uw gat en ben ik er om je aan te moedigen en te steunen doorheen dit hele proces. Je komt terecht in een warme groep van gelijkgestemden die net als jij weten wat perfectionisme met een mens kan doen. We delen aan de start van het traject een aantal intenties met elkaar, zodat we elkaar accountable kunnen houden tijdens het hele traject. Je zal zien dat dit enorm helpt om echt stappen te zetten en te groeien, als mens en als ondernemer.

Krijg ik een factuur?

Ja, die komt automatisch in je mailbox na je betaling.

Nog vragen, twijfels, bedenkingen?

Mail me op info@flowfix.be.

Ik beantwoord je vragen met plezier.

Twijfel je om in het groepstraject in te stappen? Dan kan je geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen.